Renklerin enerjisel boyutları olduğunu biliyor musunuz?
Günlük hayattı kullandığımız renkler psikolojik ve fiziksel olarak yaşantımızı fazlasıyla etkiliyor.
Renkler hormonal salgılarımız üzerinde de oldukça etkili.
Renkler ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
Auranız güçlenir ve genişler, olumsuzlukların sizi etkilemesini engeller.
Çakralarımız renk enerjisi ve reikiyle temizlenir, güçlenir, enerjimizi dengelerken sağlığımızı koruruz.
Ruhsal ve duygusal tedaviye yardımcı olur.
Renkler, psikolojik kökenli hastalıkları tedavi eder.
Depresyon ve strese karşı korur.
Daha genç ve zinde kalmanızı sağlar.
Mevcut hastalıklarınızın tedavisine yardımcı olur.
Kötü alışkanlıklardan kurtulmanızı sağlar.
Kronik ağrılardan kurtulmanızı sağlar, ağrı ve acıyı dindirir.
İlaçların yan etkisini azaltır.
Vücuda zarar veren toksinlerden arındırır.
Uykusuzluk ve cinsel problemleri çözmenize yardımcı olur.
RENK ETKİLERİ ve KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ
Enerjilerin bedeninize girmesine izin vermekle sahip olduğunuz enerji akışını hızlandırmış olursunuz.
Her insanın bünyesi ve enerji akışı değişiktir.
Enerji akışı sesler, (koku çiçekler ve değerli taş, düşünceler ve tabi ki RENKLER VE REİKİ İLE sağlanır.
Her rengin kendine ait karakteristiği tedavi gücü, yansıtma ve emme özelliği vardır.
ANA RENKLER
Kırmızı yeşil mavi ışık tayfının ana rengidir.
Bu üç rengin çeşitli kombinasyonlarında diğer ikinci grup renkler meydana gelir. Birinci grup renkle ikinci grup renkler birleşince üçüncü grup renkler meydana gelir.
Örneğin kırmızı ve yeşil, sarı ışığı oluşturur. Kırmızı, yeşil, mavi eşit miktarlarda birleşirse beyaz ışık üretir. Ayrıca renkler psikolojik açıdan sıcak renkler ve soğuk renkler olarak değerlendirilir. Kırmızı sıcak renk mavi ise soğuk renk grubunda yer alır.
KIRMIZI IŞIK ENERJİSİ - 6000-6700 AU (ANGSTROM)
Kırmızı duygularımızı ve tutkularımızı harekete geçirir.
Kırmızı, canlandırıcı bir renktir. Dalga boyu yüksek, titreşimi kısadır. Özellikle kök çakraları harekete geçirir. Bu renk, üşütmelerdeki dolaşım bozukluklarında ve tükürük bezi rahatsızlıklarında tedavi amacıyla kullanılabilir.
Ayrıca intikam, kin, mantıksız bir cesaret, aşk ve seks duygularını da harekete geçirir. Kırmızı, aşırısı, duygusal düzensizliklere ve depresyonlara yol açar diğer taraftan pembe rengin varlığı fiziksel güç üzerinde zayıflatıcı etkiye sahiptir. Özetle, kırmızı, vücut sıcaklığını arttırmak ve kan dolaşımını hızlandırmak için çok uygun olan bir renktir.
SARI IŞIK ENERJİSİ- 5800-5900 AU
Sarının en etkin olduğu yer solar pleksus çakrasıdır. Bu renk kişinin zihinsel faaliyetlerini her yönüyle etkiler. Moral bozukluğunu ortadan kaldırıp kişiye yeni yaşama sevinci gücü verir. İyimserlik duygularını artırır. Sarı renk mide, bağırsak ve mesane rahatsızlığında önemli rol oynar.
Sarı vücut fonksiyonları, zihin ve zeka üzerinde çok olumlu etkisi vardır. SARI, güneş ışığının, gençliğin, memnuniyetin ve sevincin rengidir.
MAVİ IŞIK ENERJİSİ - 4700-5000 AU
Mavi, eşsiz bilincin, gerçeğin, uyumun, sakinliğin ve umudun rengidir. Mavi enerji sistemimizi serinletip dinlendirir. Mavi renk boğaz çakrası üzerinde etkilidir. Yüksek tansiyonun düşürülmesi ve çeşitli boğaz sorunları giderilmesinde etilidir.
Kırmızı renk, tutkuları karıştırırken, mavi onları yatıştırır ve susturur. Mavinin daha yumuşak tonları, sinirleri sakinleştirebilir. Mavi, sessizleştirici ve sakinleştirici bir renktir ve azılı suçluların ve zihinsel rahatsızlığı bulunan hastaların odalarında kullanılır. Negatif yüzüyle çok fazla mavi, iç karatıcı (moral bozucu) olabilir ve hüzünlü (mavi) hisleri getirebilir, aksi halde sağlıklı insanlar açığa çıkaracaktır. Maviyle beraber yeşil, sanat ve müzikte, kabiliyeti ve yaratıcılığı en yüksek seviyede harekete geçirebilir.
TURUNCU IŞIK ENERJİSİ - 5900-6000 AU
Turuncunun hara çakra merkezini üstünde etkisi büyüktür. Neşenin ve yapıcılığın rengidir. Bu rengin vücut içinde en çok etkin olduğu yer, adale sistemimizdir.
Turuncu enerjik aktiviteyi de arttırır. Ama turuncunun aşırı kullanımı, büyük nevrozları ve huzursuz davranışları doğurabilir.
Pek çok meyve ve sebze, renk olarak, turuncu veya turuncu-kırmızıdır. Böylece turuncu, beslenmeye dair bir renk haline gelir. Turuncu maddelerin çekim gücünü temsil eder.
Karakteristik olarak, sarı renk, güneş ışığının giremediği karanlık bir odayı daha parlak hale getirir. Sarı meyveler ve sebzeler, bağırsaklar için laksatif bir etki yapma ve sinirleri sakinleştirme eğilimindedirler.
Ne var ki, negatif yüzüyle sarı, çok fazla kullanıldığında, aklı ve sinirleri gereğinden fazla uyararak, yıkım noktasına kadar gidebilecek zihinsel rahatsızlığa sebep olabilir. Negatif titreşimlerinde sarı, aynı zamanda korkaklığın, ön yargının ve yıkıcı egemenliğin rengidir.
YEŞİL IŞIK ENERJİSİ - 5000-5500 AU
Herkes bilir ki yeşil, doğanın rengidir ve en çok bulunan renktir. Yeşil renk enerjimizi arttırır pozitif yüzüyle yeşil, yatıştırıcı, iyileştirirci, huzurlu ve sakindir.
Yeşilin iyileştirici gücü büyüktür. Yeşilin etkili olduğu bölge kalp cakrasıdır. Negatif yüzüyle yeşil, bencilliği, kıskançlığı ve tembelliği temsil eder. Çok koyu yeşil, iç karartıcı ve hatta güçten düşürücü olabilir. Bahar yeşili, yeni yaşamı, (yeniden canlanmayı) neşeyi ve memnuniyeti temsil eder.
INDIGO (Çivit Mavisi/Lacivert) IŞIK ENERJİSİ
Tayfta indigo, mavi ile mor arasında bulunmaktadır. Bu rengin en önemli etki alanı alın çakrasıdır. Lenf ve salgı bezleriyle birlikte bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Beynin her iki yarımküresi uyumu üzerinde olumlu etki sağlar. Bu rengin enerjisi vücudun toksinlerden arınmasını sağlar.
Lacivertin bilinçaltı duyguları ve sezgiyi güçlendiren bir etkisi vardır. Negatif yüküyle indigo durgunluğu, zihinsel yorgunluğu, başarıdan yoksunluğu temsil eder.
MOR IŞIK ENERJİSİ- 300-4600 AU
Bu rengin en önemli etki alanı taç çakradır.
En hızlı titreşime ve en kısa dalga boyuna sahiptir. Mor iyi niyeti temsil eder.
Vücudun iskelet yapısını etkiler, fiziksel ve ruhsal dünyamız arasında sağlıklı bir denge kurmamızı sağlar. Ayrıca mor insanların rüya aktivasyonunu geliştiren meditasyon rengidir.
kaynak: blogmilliyet.com.tr Nilgün Aktaş
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder